Dikişli ve dikişsiz çelik boru arasındaki farklar nelerdir?

Dikişli ve dikişsiz çelik boru arasındaki farklar nelerdir?

Dikişli ve dikişsiz çelik boru arasındaki farklar nelerdir?

Dikişli ve dikişsiz çelik boruların arasındaki en temel fark, üretim yöntemleridir.

Dikişsiz çelik çekme borular, sıcak veya soğuk şekillendirme yöntemleriyle üretilirler. Bu yöntemle borular, çelik blokların ( Biyet ) ısıtılması ve daha sonra çekilmesi ve delinmesiyle doğrudan bir parça halinde üretilir..

Dikişli borular, öncelikle iki yöntemle ürettiler.Elektrik direncinden ( ERW ) ve spiral kaynaklı ( SAW ).

ERW yöntemi, iki çelik şeridin uzunlamasına elektrik akımı ile kaynaklanması ile üretilir.

SAW yöntemi ise, çelik levhaların spiral şekilde sarılması ve ardından dikişlerle birleştirilme yoluyla üretilir.

Yapılan kaynak ile, borunun boyunca uzanan bir dikiş ( kaynak bölgesi ) oluşturur ve bu dikiş (kaynak bölgesi) , borunun direncine ve mekanik özelliklerini etkiler.

Dikişsiz boruların en büyük avantajı daha yüksek dayanım ve termik dayanıklılığa sahip olmalarıdır. Kaynak dikişleri dış yüzeyleri daha pürüzsüz ve düzgündür. Bu özelliğinden dolayı daha yüksek bir dayanım ve dayanıklılık sağlar. Akışkanların da daha az verimli ile akmasına ve daha az dayanıklı hareketle hareketin sağlanmasının sağlanması mümkün. Bundan dolayı petrol ve doğal gaz endüstrisi gibi yüksek sıcaklık gerektiren alanlarda kullanırlar.

Bununla birlikte, dikişsiz boruların üretim süreci daha zahmetli ve yüksek üretim maliyetleri vardır. Dikişsiz çelik çekme borular geniş bir endüstri yelpazesinde kullanılırlar.

Örneğin tersane, petro-gaz, otomotiv, makine ve sektör inşaatlarında.

Dikişli boruların imalatı daha kolay, üretim süreci daha az zaman ve enerji gerektirir. Dikişli boruları daha büyük çaplarda yapmak çok daha ekonomiktir. Ayrıca, dikişli boruların imalatında kullanılan yerlerde birleştirme yöntemi, daha yüksek bir verimlilik ve tasarım özgürlüğü sağlar. Kaynak işlemi sırasındaki kaynak hatları borunun iç kısımlarını oluşturabileceğinden, kaynak bölgesindeki zayıf bir nokta olabilmektedir. Bu sebepten gazların daha az verimli bir şekilde taşınmasına neden olabileceğinden dikişsiz borulara göre daha az dayanıklılar. Boyuna kaynaklı borular 5 mm çaptan 350 mm çapa kadar üretilmektedir.Spiral kaynaklı borular 400 mm çaptan 3000 mm çap aralığına kadar üretilmektedir. Boru çapına göre 25 mm et kalınlığına kadar üretim yapılabilmektedir.

Dikişli Çelik Borular:

  • Kaynak dikişine sahip.
  • Düşük dayanıma sahiptir.
  • esnek bir ailenin bakımı.
  • Büyük çaplarda üretilebilir.
  • Düşük çalıştırma uygulamaları için kullanılır.
  • Ekonomik ve geniş kapsamlı uygulamalar için uygun bir seçenektir.

 

 

Dikişsiz Çelik Çekme Borular :

  • Kaynak dikişine sahip değildir.
  • Tek bir parçadan oluşan ve daha pürüzsüz bir yapıya sahiptir.
  • Yüksek mukavemete sahiptir.
  • Yorgunluk direncine sahiptir
  • Daha yüksek sıcaklık ve basınçlara dayanıklılığa sahiptir.
Dikişli ve dikişsiz çelik boru arasındaki farklar nelerdir?
Makale Etiketleri:

Dikişsiz Çelik Çekme Boru ve Bağlantı Elemanları Ürünlerimiz İçin Teklif İsteyin

AYLIK 3000 TONDAN FAZLA BORU ÜRETİMİ

'DAN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT

AYLIK 1000 TONDAN FAZLA FITTINGS ÜRETİMİ

Diğer yazılarımızı da okuyabilirsiniz

Dikişsiz Çelik Boru Kaynak İşlemleri Teknik Bilgiler ve Detaylar

Dikişsiz çelik çekme boruların kaynak işlemi, genellikle aşağıdaki temel yöntemlerle gerçekleştirilir: Direnç Kaynağı (Widerstand Butt Welding): Direnç kaynağı, dikişsiz çelik çekme boruların birleştirilmesinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Bu işlemde, boru uçları ısıtılır ve

ASTM A333 Grade 8 Borular Kullanım Alanları ve Teknik Özellikleri

Dikişsiz ASTM A333 Gr 8 sınıfı çelik çekme borular, geniş bir kullanım yelpazesine sahip dayanıklı ve sağlam boru çözümleridir. Bu yazıda, A333 Grade 8 sınıfı boruların mekanik, kimyasal ve teknik özelliklerini ve kullanım alanlarını ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz.

ASTM A333 Grade 7 Borular Kullanım Alanları ve Teknik Özellikleri

dikişsiz çelik çekme borular, çeşitli endüstrilerde geniş bir kullanım alanına sahip önemli bir üründür. Bu boruların mekanik, kimyasal ve teknik özellikleri ile kullanım alanları aşağıda kapsamlı bir şekilde açıklanmıştır: Mekanik Özellikler: ASTM A333 Gr 7 boruları, düşük sıcaklıkta çalışma

ASTM A333 Grade 6 Borular Kullanım Alanları ve Teknik Özellikleri

ASTM A333-Gr 6 sınıfı dikişsiz çelik çekme borular, çeşitli endüstrilerde geniş bir kullanım alanına sahip önemli bir üründür. Bu boruların mekanik, kimyasal ve teknik özellikleri ile kullanım alanları aşağıda kapsamlı bir şekilde açıklanmıştır: Mekanik Özellikler: ASTM A333 Gr 6

ASTM A333 Grade 4 Borular Kullanım Alanları ve Teknik Özellikleri

ASTM A333 Grade 4 sınıfı dikişsiz çelik çekme borular, çeşitli endüstrilerde yaygın olarak kullanılan önemli bir üründür. Bu boruların mekanik, kimyasal ve teknik özellikleri ile kullanım alanları aşağıda açıklanmıştır: Mekanik Özellikler: ASTM A333 Grade 4 boruları, düşük sıcaklıkta

ASTM A333 Grade 3 Borular Kullanım Alanları ve Teknik Özellikleri

ASTM A333 Grade 3 sınıfı, dikişsiz çelik çekme borular için bir standart sınıflandırmadır. Bu boruların özellikleri, kullanım alanları, mekanik ve kimyasal özellikleri aşağıda açıklanmıştır: Mekanik Özellikler: ASTM A333 Grade 3 boruları, düşük sıcaklıkta kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

En Son Haberler ve Güncellemelerden Haberdar Olun

Teklif Alın

Ürünlerimizle ilgili teklif isteyin

Bülten

Bültenimize abone olun

Takip Edin

Sosyal medya hesaplarımızdan takip edin